Basel'in yıldızı Xherdan Shaqiri, oyun stilinin Franck Ribery ile benzer yönler taşıdığını belirtirken, rekabetten korkmadığını da vurguladı.
Bayern Münih, Şubat'ın başında Shaqiri için Basel ile anlaşmaya vardığını, ancak oyuncunun sezon sonuna dek İsviçre ekibinin formasını giymeye devam edeceğini açıklamıştı.
Sport-Bild'e demeç veren Shaqiri, Bavyera ekibindeki kariyeri için son derece hevesli olduğunu dile getirirken, "Ben Ribery tipinde bir oyuncuyum. Güçlüyüm, topla birlikte hızlıyım, kimsenin beklemediği bir anda pas çıkarabilirim ve gol atabilirim. Ribery ile beni rahatlıkla karşılaştırabilirsiniz." şeklinde konuştu.
Bayern'in Almanya'nın en büyük kulübü olduğunu savunan 20 yaşındaki yıldız, "Son dönemlerde özellikle Dortmund üst seviyeye yükseldi, ancak Bayern her zaman Almanya'nın en iyisidir. Öyle kalması için de elimden geleni yapacağım. Takımda forma şansı bulmak çok zor ama bundan korkmuyorum. Bundesliga'ya yedek oturmak için gelmiyorum." dedi.
Xherdan Shaqiri, Bayern Münih formasıyla 2016 yılına kadar Şampiyonlar Ligi zaferi yaşamayı da kendisine hedef edindiğini sözlerine ekledi.
İsviçreli oyuncu, Basel'in Bayern Münih ile oynayacağı Şampiyonlar Ligi ikinci tur maçlarında, yeni kulübünün taraftarlarına kendisini gösterme fırsatı bulacak.











Yorumlar 








































