Futbolcuların Ek İşleri
Takımların Komik Lakapları
Artık Ayrılar!
Barcelona Makinesinin Olmazsa Olmaz Parçası

Ünal Aysal'dan Yıldırım'a Sert Cevap!

22 Åžubat 2012 18:13

Futbolda şike soruşturması sürecinde Aziz Yıldırım'ın yaptığı savunmaya Galatasaray başkanı Ünal Aysal tepki gösterdi.

Ünal Aysal'dan Yıldırım'a Sert Cevap!

Galatasaray resmi sitesinden yayınlanan mesajda şu ifadelere yer verildi:

Sayın Aziz Yıldırım,

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı

Bugüne kadar gerek soruÅŸturma aÅŸamasında, gerekse adli makamlara intikalinden sonra bu davanın hukuki sonuçlarını etkileyebilecek en küçük bir imâda dahi bulunmaktan kaçındım, kaçındık. Olayın Galatasaray’ı ilgilendiren yegane boyutu ve tüm çabalarımız, bu konuda karar alması gereken özerk kurumların gecikmeleri durumunda Galatasaray ve Türk takımlarının bir zarar görmesi tehlikesine karşı ilgili mercileri uyarmaktan ibaret oldu.

Hatırlamanız gerekir, 3 Temmuz’dan 24 saat sonra yaptığımız açıklamada tüm Galatasaray camiasından rekabet duyguları içinde hareket etmemelerini ve soÄŸukkanlılıklarını muhafaza etmelerini özellikle rica etmiÅŸtim. Bunu spor anlayışımın gereÄŸi olduÄŸu kadar toplumsal aşırılıkları önceden engellemek ve meseleyi tırmandırıp nefret duygularının tırmanmamasını saÄŸlamak için yaptım.

Sayın Yıldırım, sizin BaÅŸkan olarak temsil ettiÄŸiniz kurum bir spor kulübü, herhangi bir ÅŸirket deÄŸil. Dolayısıyla sadece yargı kurumlarına ve ceza yasalarına tâbi deÄŸilsiniz. Ülke içinde TFF ve uluslararası alanda UEFA ve FIFA kurallarına tâbisiniz. EÄŸer bir spor kulübü deÄŸil de, bir özel ÅŸirket söz konusu olsaydı sportif kararlar için davanın sonunu beklemek en doÄŸal hakkınız olurdu. Ama ne yazık ki taşıdığınız sıfat, temsil ettiÄŸiniz kurumun baÅŸka sorumlulukları ve futbol dünyasının baÅŸka kuralları var.

Belirtmeliyim ki, savunmanızın size yapılan itham ve suçlamalar üzerine kurulmuÅŸ olmasını beklerdim ve emin olunuz bu iddiaların haksız olduÄŸunu teker teker kanıtlamanız bir spor adamı olarak beni sadece sevindirirdi. Ne yazık ki, daha ilk günden itibaren yanlış bir yol izlemektesiniz. Galatasaray baÅŸta olmak üzere baÅŸka kulüpleri de suçluymuÅŸ gibi gösterme çabalarınız, hukuk bilgime dayanarak söylüyorum, sizi de, kurumunuzu da temize çıkarmaz. Üstelik spor dünyamız açısından tam da engellemek istediÄŸim o nefret duygularını pekiÅŸtirir. BaÅŸarıya ne denli tutkulu bir insan olduÄŸunuzu tahmin edebiliyorum. Ama kurumlarımızın baÅŸarısının ötesinde topluma karşı önemli sorumluluklarımız var ve bu yönde çaÄŸdaÅŸ deÄŸerleri benimsemiÅŸ olmamız gerekir. Bu açıdan kendinizi kurtarmak için bile olsa 107 senelik ÅŸerefli tarihimize dil uzatarak ve mesnetsiz iftiralarla “leke bulaÅŸtırma” yönteminin size hiçbir faydası olmayacağı gibi son derece tehlikeli neticeler doÄŸuracağını özellikle hatırlatmak isterim.

Sayın Yıldırım, sizi destekleyen saf ve temiz taraftarlarınız, etkinizdeki bazı medya mensupları ne denli alet olurlarsa olsunlar, bizlerin görevi onları kullanıp başkalarına çamur atarak futbolumuzu daha da kirletmek değil, temize çıkması için gayret sarfetmektir.

Suçsuzluğunuzu kanıtlayıp bir an önce özgürlüğünüze kavuşmanızı dilerim.

Ünal Aysal
BaÅŸkan 
Galatasaray Spor Kulübü

Galatasaray Futbol Haberleri



Yorumlar
Gönderen : (Ziyaretçi) / 22 Şubat 18:22
aslinda degmez ama.... sayin baskanimiz hem bir galatasaraylilik asaletine yakisir ve hemde kendi zerafetini gösteren bir cevap vermis...tebrikler baskanim..
Gönderen : (Ziyaretçi) / 22 Şubat 18:25
baskan bunlar bu uslubtan anlamazlar sorun da burda zaten bunlara anlayacağı dilden cevap vermezseniz olmaaaaaaz ....
Gönderen : (Ziyaretçi) / 22 Şubat 18:40
bu aziz anlamaz.amacı belli zaten gündemi değiştirip kendi yandaş medyasıyla Galatasaray'ı lekelemek kendi pisliklerini ört pas etmeye çalışmak.Böle bi insan evladı.
Gönderen : (Ziyaretçi) / 22 Şubat 18:49
adamın dibisin başkan
Gönderen : (Ziyaretçi) / 22 Şubat 19:03
aziz yıldırım başkan lık yaparken unal aysal daha pıyasada yoktu gelmışte şimdi adına yakışır bi yorup yaptıgını sanıyo ama yanılıyo fenerbahçe cumhurıyeti büyüktür asla mahçup duruma düşmez ..hatırlıyormusunuz galatasarayı bi keresınde pıyasaya attılar satacaklardı aziz yıldırım alacaktı ama vazgeçirdiler pekı galatasaray satılırken sen nerdeydn bey efendı gelmış şımdı açıklama yapıyonn..
Gönderen : (Ziyaretçi) / 22 Şubat 20:05
siz bu kafaları böyle türkye cumhuriyetinden soyutlarsanız kendinizi kimse sizi sevmeyecektir
Gönderen : (Ziyaretçi) / 22 Şubat 20:19
misafir 0230 sorsan sende bir orum yaptın.kardeş yorum yapmasını bilmiyorsan konuşma suss
Gönderen : (Ziyaretçi) / 22 Şubat 22:22
senden mi öğrenecek konuşmasını :( :( :(4763
Gönderen : (Ziyaretçi) / 23 Şubat 00:10
bizim kupalarımızı 107 senedir alamıyonuz kulubu 100700 senede alamassınız loli...
Gönderen : (Ziyaretçi) / 23 Şubat 14:10
adam gibi adamsın


MedyaSpor Twitter
Ronaldinho'ya Göz Kırptı: Anna Lara Cim
Günün Gazete Manşetleri
EN ÇOK OKUNANLAR
İLGİLİ HABERLER
News Counter